Kunststijlen van schilderen

Moderne kunst kopen

Klassen – Kunstvormen

Schilderstijlen

De kunstvormen, in de volksmond kunstgroepen en -stijlen genoemd, zijn ofwel directe uitingen van de persoonlijke overtuigingen van een diepgelovige of worden getoond voor een specifiek doel zoals religie of culturele trots. Bijvoorbeeld:

Religie Schilderstijl:

Beelden en schilderijen die een spirituele betekenis lijken te hebben die van de kijker verlangt dat hij de door het klimaat beïnvloede natuurrampen onder de loep neemt en beoordeelt als het werk van de “machtige wereld” (bij de interpretatie van de verschijnselen kiezen welke van de ontelbare chemische, minerale en energiesystemen ook het werk van de “machtige wereld” is). Met onderwerpen als de dood, bomen en dieren.

Christus schilderstijlen:

Kind Jezus, Jeugd, Vader of Moeder, en verreweg het populairste onderwerp van de laatste jaren.

Azië Schilderstijl:

Erfgoed decoratie met houten speelgoed en decoratieve bakstenen.

Beeldjes – voorwerpsplaatjes (ook wel “meteoren” genoemd) die van oudsher dingen uit de geschiedenis en de literatuur voorstellen. Een icoon is meestal een miniatuurvoorstelling van iets heiligs of religieus. Beeldjes waren zeer populair in het oude Griekenland, hoewel de artistieke benadering van de fotografie is veranderd met het schrijven van ca. 1600′s en beeldjes niet zo nauwkeurig zijn als schilderijen in die tijd.

Etnostyle Stijlen:

De bekendste van de vroege vormen van schilderkunst bestonden uit figuratieve onderwerpen met een religieus of mythisch thema, met figuren die geschilderd waren alsof ze van steen of beschilderd gips waren. Tijdens de Renaissance werden meer en meer eigentijdse voorstellingen van mensen gemaakt en dit riep een nieuwe vraag op: Hoe kan de menselijke vorm verschillen van steen en hout, het traditionele medium voor mensenoffers en verering? Er is enige discussie over dit onderwerp.

In de tweede helft van de twintigste eeuw, het derde decennium van de eenentwintigste eeuw, is er een heropleving van de belangstelling voor etnische en religieuze motieven in de kunst. Dit komt tot uiting in extravagant abstract beeldhouwwerk en een nieuw ritualistisch aspect in meer typische stereotiepe westerse vormen van beeldhouwkunst. Men mag niet vergeten dat vroegere cycli in kunsttradities typisch een tijd waren waarin zich materiële en metafysische veranderingen voltrokken. Doopsgezindheid die de liefde voor de aarde kwetst en het kruisen van een bliksemschicht wijzen uiteindelijk op een prehistorie die niet volledig kon worden begrepen door de traditionele gemeenschappen.

Verschillen in kunststijl

Veel klassieke kunststijlen verschillen ook in fijne details van een andere stijl. Architectuur en decoratie zijn bijvoorbeeld altijd verschillend, hoewel dit minder reden tot ongerustheid is.

In het kader van deze discussie zijn wij alleen geïnteresseerd in moderne figuratieve schilderijen die momenteel in het bezit zijn van musea, galeries, kunsttentoonstellingen en particuliere verzamelaars.

Evolutie van de kunst Kunststijlen ontwikkelen zich voornamelijk op basis van bijdragen uit het verleden van hoogopgeleide kunstenaars.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.