Hoe maak je babyvoeding klaar?

Eerste hapjes baby

Het belang van het geven van het goede voorbeeld werd eerder ingezien dan de meesten. Toch is het belangrijk dat men zich bewust is van de gevolgen voor de gezondheid van de consumptie van bepaalde producten. De positieve benadering van het streven om elke dag gezond te eten voor uw baby moet al op jonge leeftijd worden ingeprent.

WAT TE VERMIJDEN

1. Wanneer u babybrokken bereidt, moet u de vingers van de baby wassen voordat u ze gebruikt. Zoals we al eerder zeiden, zijn de tandjes van baby’s niet zo fel gekleurd dat ze gemakkelijk te verorberen zijn. Dus, om elk mogelijk ongemak of het ongerief van de baby te vermijden mocht u hem/haar een perzik(of gelijkaardige kleur) willen geven, goed poetsen voor gebruik.

2. Bakkerijen gebruiken vaak een soort meel dat zo verhit is dat het een soepachtige consistentie heeft. Dit is niet het meel dat u voor de babyvoeding van uw baby wilt gebruiken. U kunt het afvegen met een vochtig papieren handdoekje voordat u het voedt.

3. Voedzaam, vers kant-en-klaar voedsel, vooral als het gemengd is, staat meestal bovenaan. Dit is niet het geval bij uw baby. Geef hem/haar zo vaak mogelijk vers gemixte babyvoeding.

4. Suiker en vloeistoffen worden gegeven aan baby’s die jonger zijn dan 6 maanden. Geef deze baby’s gesuikerde dranken zoals koemelk gedurende de eerste maanden na de geboorte. Na die tijd mag de baby gewoon water drinken.

5. Wanneer u zeer jonge baby’s vaste voeding geeft, begin dan altijd met een kleine hoeveelheid vaste voeding, zoals een babygranen. Als hij/zij een fopspeen heeft gekregen, kan hij/zij snel honger krijgen.

6. De introductie van vaste voeding moet met de nodige voorzichtigheid gebeuren. Kleine hoeveelheden vaste stof in de voeding van een baby kunnen zijn/haar symptomen verergeren.

WAT TE ETEN

1. De meest voorkomende menu’s voor baby’s van 4 maanden zijn: moedermelk, gepureerde groenten, en gewone gekookte kip.

2. U moet altijd beginnen met het geven van vaste voeding aan uw baby voordat hij één jaar oud is. Gebruik altijd een kleine hoeveelheid vast voedsel en geef meer positieve en verzorgende woorden aan uw baby.

3. Probeer te voorkomen dat u uw baby nieuwe woorden leert, maar corrigeer in plaats daarvan bepaalde woorden naarmate uw baby groeit. Als u bijvoorbeeld begint te praten over “aardappelen” in plaats van “groenten”, zal uw baby zich gaan vervelen en misschien zelfs negatief worden.

4. Breng voedsel altijd op een gloeiend hete temperatuur als u het kookt. Dit is bijzonder belangrijk voor het spijsverteringsstelsel van uw baby.

5. Laat uw baby kiezen welk soort voedsel hij wil eten. Als u bijvoorbeeld appels gebruikt, kies er dan een die u niet erg vindt dat uw baby u negatieve eerste stappen geeft om te eten.

6. Uw baby kijkt naar u. Een zekere manier om ruzies te voorkomen, is om “schoon” te zeggen tegen uw baby.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.