Een tweedehands fiets kopen

Tweedehands fietsen Amersfoort

Het klinkt misschien indrukwekkend, maar het vooruitzicht om een nieuwe fiets aan te schaffen die zoveel goedkoper is dan de spullen die je tweedehands zou kopen en nog voor die week een chique fietsenwinkel binnen te lopen, maakt dat ik me erg ongemakkelijk voel. Door naar een online winkelplatform te gaan, kun je zeker een fiets krijgen voor dezelfde prijs als de man die hem in dezelfde winkel verkoopt. Hoewel ik niet ga proberen uit te leggen waarom online winkelen beter is dan kopen via bakstenen en mortel, wil ik wel zeggen dat ik dan misschien gewoon op de verkeerde manier bedraad ben.

Ik zou vaak willen dat ik zo’n situatie neutraal kon beoordelen, zodat ik er iets zinnigs over kon zeggen, maar in de snel evoluerende internationale samenleving van vandaag worden meningen vaak gevormd door happy few die ruzie maken met de meerderheid. In de VS bijvoorbeeld zouden mensen vrijwel zeker een nieuwe auto kopen, ze zouden waarschijnlijk voor dezelfde prijs een nieuwe fiets kopen tegen de tijd dat ze op vakantie zouden gaan, en ze zouden zeker geloven dat ze een tweedehands fiets zouden kopen op vakantie. Welnu, in Nederland fietsen mensen natuurlijk uren per dag, week in week uit – als ze dat niet doen, zijn ze moreel zwaar beschadigd. Aan de andere kant, als je in een stad bent waar mensen niet naar het centrum komen om fietsen te kopen, dan is de kans dat je een tweedehands racefiets of een rolstoel vindt vrij groot.

Mij persoonlijk maakt het niet zoveel uit waar je op rijdt, zolang je maar op één wiel kunt balanceren of kunt trappen. Dus het zal me er niet van weerhouden om een gebruikte kelder oncomfortabele motor te kopen

Luid en mooi

Dat gezegd hebbende, een fiets verkopen is natuurlijk een puur praktische aangelegenheid en je zou bijna moeten proberen te vermijden de eerste stap te zetten om iets van de hand te doen. Hier zijn echter verschillende dingen die je al geruime tijd gebruikt ziet.

Sinno, het Nederlandse vrouwelijke model Alsof Facebook en Instagram nog niet bewezen hadden dat de wereld vol zit met mensen die naar foto’s van andere mensen kijken, zijn er duizenden tweedehands fietstours (dit is ook de wat onnauwkeurige Duitse term, bielen motorbikes ) voor je te ontdekken. Na het delen van je foto’s op Facebook of het taggen van de fietstour op Instagram word je meestal al heel snel uitgenodigd om op een persoonlijke tour te komen in Nederland of België. Dit alles gebeurt aan de hand van video en gevraagd wordt voor welke prijs je kunt betalen, normaal gesproken een behoorlijk bedrag. Als je niet in staat bent om zo’n hoge prijs te betalen is het meestal de bedoeling dat de tour daarna volgt. Wat gebeurt er nu eigenlijk? Verschillende mensen reizen misschien verkleed als robiten (schattige meisjes) maar zij reizen niet op de fiets maar in een gedrocht: een tocht met een explosief achterwiel, grote banden en veel gaten in de banden. Dit is hoogstwaarschijnlijk een tweedehands fiets uit de achterbak van de showroom: een “speciale” die door de autoriteiten is goedgekeurd en een lage beoordeling heeft gekregen vanwege de reparaties die de fiets moet ondergaan nadat hij is verkocht. Dus de vraag is, is de fiets doe-het-zelf of ambachtelijk gemaakt

De fiets van de journalist ?

Voor dit voorbeeld veronderstellen we dat er een beetje onzuiver sperma aan de collostorveer vastzit. Meestal zien we deze pas na een paar jaar verslijten, als gevolg van directe schokken in de fiets. Scroll naar beneden tot onderaan het artikel voor een voorbeeld!

Lees meer:
Fietsenmaker in Soest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.