Beheers de rupsen in uw landschap

Processierups bestrijding

Als je Processierupsen hebt, kun je ze kwijtraken door de gaten op te vullen die ze gebruiken om zich te verplaatsen of door de planten met een tuinslang te besproeien. Dit is een tijdelijke oplossing, want het ongedierte zal zich nog steeds met je planten kunnen voeden. Je kunt ook een chemische stof gebruiken die bedoeld is om rupsen te bestrijden. Dit kun je op je planten spuiten om het ongedierte te doden. Je kunt ook zakken met zeepwater in de hoeken van je tuin plaatsen, waar de rupsen zich waarschijnlijk verzamelen. Zeepwater doodt het ongedierte door ze geen mogelijkheid te geven hun lichaam schoon te houden. Het ongedierte zal uiteindelijk sterven, en u kunt ze weggooien.

Rups roofdieren

Roofdieren van Processierupsen zijn vogels, spinnen, wespen, sluipwespen en bidsprinkhanen. Vogels eten meestal alleen rupsen die groter zijn, terwijl spinnen en bijen alleen kleinere rupsen eten. De wespen en sluipwespen voeden zich met de eitjes en larven van rupsen. Een bidsprinkhaan is een roofdier omdat hij ook op rupsen jaagt. Deze soort is in staat om de rupsen te identificeren en op te sporen.

Hoe rupsen te identificeren

Er zijn een paar dingen waar je op kunt letten, zoals de kleur, de grootte, en de plaats van de tent. Kijk naar de beweging van de rups. Als hij in een rechte lijn loopt, is het hoogstwaarschijnlijk een Processierups. Als je in de buurt van de tent niet opgegeten bladeren ziet, is het hoogstwaarschijnlijk een Processierups. Je kunt ook naar de plant kijken. Als je een Processierups in een tent op een blad ziet zitten, is het hoogstwaarschijnlijk een Processierups.

Conclusie

Er zijn veel verschillende soorten rupsen die je tuin kunnen aantasten. Je kunt dit artikel gebruiken om de rupsen in je tuin te identificeren en de beste manier te leren om er vanaf te komen. Als je er eenmaal achter bent wat voor rups het is, kun je hem vernietigen met een bestrijdingsmiddel of hem vernietigen met een roofdier. Als u van rupsen in uw tuin af wilt komen, kunt u dat gemakkelijk doen door de instructies in dit artikel te volgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.